29.1.2018 maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä 29.01.2018
VT 15:N PARANTAMINEN

Valtatie 15:n parantaminen välillä Kotkan satama - Kouvola on Kymenlaakson maakunnan kärkihanke. Se on kaikilla foorumeilla noussut ja nostettu maakunnan tärkeimmäksi liikenneinfrastruktuurin edunvalvontahankkeeksi. Hankkeesta on laadittu kustannusarvio, joka sisältää eri parantamistoimet alkaen Mussalon satamasta Kouvolan keskustaan saakka.

Hanketta on aiemmin vuonna 2017 esitelty ministeri Bernerille ja ministeri Orpolle. Tarkoitus on keskeytyksettä jatkaa tien parantamaistoimia seuraavan hallituskauden aikana Keltakankaan liittymän parantamisen jälkeen. Tien välityskyky on huomattavasti laskenut raskaan liikenteen kasvun myötä Hamina-Kotkan satamasta Kouvolaan, josta kuljetukset jatkuvat kaikkialle Suomeen. Samaan aikaan on kasvanut liikenne Pohjois-Kymenlaaksosta Kotkassa sijaitsevaan keskussairaalaan. Liikennemäärä on tehnyt tiestä vaarallisen.

Ylijohtaja Leena Gunnar ja johtaja Jyrki Karhula Kaakkois-Suomen ELY.keskuksesta saapuvat kokoukseen selostamaan valtatie 15:n parantamisen ajankohtaista tilannetta.

Esitys OHRY

Merkitään tiedoksi.

Tarvittaessa asiaan palataan myöhemmin.